Банско

Банско е релативно нов планински скијачки центар во Бугарија. Се наоѓа во подножјето на планината Пирин, на 160 км одалеченост од главниот град Софија. Природните карактеристики, представени преку националниот парк, старатата населба со препознатлива традиционална архитектура, долгата историја и традиција, надополнета со нови и урбани хотелски комплекси и инфраструктура, го прават Банско еден од најпрестижните скијачки ресорти во Источна Европа.

 

Comments are closed