Кожани – Лерин

  • Еднодневен излет
  • Траење: 1 ден
  • Локација: Кожани – Лерин
lerin2

Лерин, Грција

Поаѓање во 06:00 часот од Охрид за Кожани. Патот води преку граничниот премин Меџитлија со попатни паузи. Пристигнување во Кожани околу пладне. Слободно време за шопинг во најголемиот центар на балканот за преработка и трговија со кожа (од тука и името на градот) После слободното време и шопингот одиме на организиран ручек во ресторан.

После ручекот заминуваме за Лерин. Лерин е погранично мало гратче кое е познато по евтини цени во продавниците. Слободно време за шопинг и други активности. Касно попладнето заминување за Охрид со попатна пауза на free-shop. Пристигнување во Охрид во вечерните часови.


Во цената се вклучени следните услуги:

  • Превоз со туристички автобус на дадената релација
  • Ручек во Кожани
  • Организација и водство на аранжманот

Во цената не се пресметани следните услуги:

  • Патничко осигурување
  • Индивидуални трошоци

НАПОМЕНА: За реализација на аранжманот потребни се минимум 40 патници. За овој аранжман важат Општите услови за патување на Т.А. ВЕНУС ТРАВЕЛ

Comments are closed