Манастир Острог

  • Еднодневен излет – ПОКЛОНУВАЊЕ ПРЕД МОШТИТЕ НА Св. Василиј Острошки
  • Траење: 1 ден
  • Локација: Црна Гора
  • Цена: 1900 денари
ostrog6

Острошки манастир, Црна Гора

 

1 ден:  Поаќање од Охрид во 23:00 часот за манастирот „Острог“. Патот води преку Р. Албанија со попатни одмори.

2 ден:Пристигнување во манастирот во утринските часови. Разгледување на горниот (Острошки) и долниот (женски) манастир. Поклонување пред моштите на Св. Василиј Острошки
Околу пладне заминување за Подгорица. Посета на соборен храм Христово Воскресение – Подгорица. Околу 15:00 часот организиран ручек во ресторан во Подгорица.
Тргнување за Охрид во касните попладневни часови..

Цена од лице: 1900 ден

Во цената на аранжманот е вклучено:
– Превоз со туристички автобус
– Ручек во Подгорица

НАПОМЕНА: За реализација на аранжманот потребни се минимум 40 патници. За овој аранжман важат Општите услови за патување на Т.А. ВЕНУС ТРАВЕЛ

Напомени во врска со факултативните излети: цените на факултативите се подложни на измени во зависност од бројот на патници. Неопходен минимален број за изведување на факултативен излет е 30 патници – а во слушај на помал број пријавени патници цената на факултативата е подложна на измена према условите на локалната агенција инфо-партнер и организаторот на излетот го задржува правото да понуди корегирани, повисоки цени во однос на заинтересираниот број на патници кои истите не се обврзани да ги прифатат.

Comments are closed