Метеори – Лерин

  • Еднодневен излет
  • Траење: 1 ден
  • Локација: Метеори – Лерин
  • Цена: 1000 ден
Метеори, Грција

Метеори, Грција

Поаѓање од Охрид во 06:00 часот за Метеори преку граничниот премин Меџитлија со попатни паузи. Метеори е збир на православни манастири над градот Каламбака во западна Тесалија. Тие се изградени на високи карпи-стубови и се сметаат за највреден збир манастири во Грција после Света Гора. По пристигнувањето посета на еден од средновековните манастири подигнати на високи камени карпи. Негово разгледување. Посета на фабрика за рачна изработка на икони. Факултативен ручек во ресторан во Каламбака со специјалитети од грчката кујна.

Попладне заминување за Лерин. Лерин е град во северна Грција на само неколку километри од Грчко – Македонската граница. Мала прошетка по градот и можност за шопинг. По кратката прошетка по градот заминуваме за Охрид со попатна пауза на free shop. Пристигнување во Охрид во вечерните часови.


Во цената се вклучени следните услуги:

  • Превоз со туристички автобус
  • Организација и водство на патувањето

Во цената не се пресметани следните услуги:

  • Патничко осигурување
  • Ручек во Каламбака
  • Влезница во манастирот Голема Метеора, 3 евра
  • Индивидуални трошоци

НАПОМЕНА: За реализација на аранжманот потребни се минимум 40 патници. За овој аранжман важат Општите услови за патување на Т.А. ВЕНУС ТРАВЕЛ

Comments are closed