Поградец – Тушемиште

  • Еднодневен излет
  • Траење: 1 ден
  • Локација: Поградец и Тушемиште
Тушемиште, Албанија

Тушемиште, Албанија

Поаѓање од Охрид во 09:00 часот за Поградец. Патот води преку граничниот премин Св. Наум. Пристигнување во Поградец и прошетка по градот, посета на пазарот и центарот на градот.

По завршување на прошетката и индивидуалниот шопинг се упатуваме на ручек каде ќе не пратат звуците на изворната македонска музика во Тушемиште (село сместено на самата граница каде се наоѓаат извори кои се слични на изворите на Црн Дрим во Св. Наум но во помал обем. После ручекот заминуваме за Охрид во касните попладневни часови.


Во цената се вклучени следните услуги:

  • Превоз со туристички автобус
  • Организиран ручек во Тушемиште
  • Организација и водство на патувањето

Во цената не се пресметани следните услуги:

  • Патничко осигурување
  • Индивидуални трошоци

НАПОМЕНА: За реализација на аранжманот потребни се минимум 40 патници. За овој аранжман важат Општите услови за патување на Т.А. ВЕНУС ТРАВЕЛ

Comments are closed