Тирана – Драч

  • Еднодневен излет
  • Траење: 1 ден
  • Локација: Тирана и Драч
tirana1

Тирана, Албанија

Поаѓање од Охрид во 05:00 часот. Патот води преку граничниот премин Ќафасан. Пристигнување во Тирана предпладне. Слободно време за индивидуални прошетки низ центарот на градот. Посета на трговскиот центар Citypark за шопинг. Попладне продолжуваме кон Драч (најголемото пристаниште во Р. Албанија и град со многу богата историја. Денес едно од најголемите туристички дестинации). По пристигнувањето одиме на ручек во ресторан каде ќе ги пробаме специјалитетите од локалната кујна. Слободно време за индивидуална прошетка по центарот на Драч. Враќање во Охрид во вечерните часови.

Во цената се вклучени следните услуги:

  • Патување со туристички автобус на дадената релација
  • Организација и водство на аранжманот
  • Пратител за цело време на патувањето

Во цената не се пресметани следните услуги:

  • Патничко осигурување
  • Ручек во Драч
  • Индивидуални трошоци

НАПОМЕНА: За реализација на аранжманот потребни се минимум 40 патници. За овој аранжман важат Општите услови за патување на Т.А. ВЕНУС ТРАВЕЛ

Comments are closed