Tossa and Malgrat

Tossa de Mar е општина во Каталонија, Шпанија, кој се наоѓа на Коста Брава, околу 103 километри северно од Барселона и на 100 километри јужно од границата со Франција.Tossa de Mar има три главни плажи:

Плажа Tossa (Platja Gran), во предниот дел на центарот на градот. Таа е 380 м долга и 60 метри широка.

Ла Мар Menuda, на другата страна на заливот. Таа ги има сите вообичаени услуги и капацитети, како што се спортски опреми за изнајмување со димензии на плажа: долга 180 метри и широка 20 метри.

Ел Codolar, зад ѕидовите.

Malgrat de Mar е едно од најубавите летувалишта во Каталонија. Исклучителните песочни плажи, убавото море и мирот во ова одморалиште привлекува многу туристи кои доаѓаат на одмор.Поврзано е со Санта Сузана, а од Барселона е околу 50 км со кој е поврзан на редовна железничка линија …

Comments are closed